Poorten

In een afrastering dienen vaak één of meerdere afsluitbare openingen te komen om het terrein te kunnen betreden. Dit klinkt simpel en eigenlijk is het dat ook.

Een goede analyse is echter wel nodig om tot een optimaal eindproduct te komen. Voor een groot deel kunt u als gebruiker deze analyse zelf doen. Voor het andere deel biedt FencePro u daarin vrijblijvend ondersteuning aan. (Wat is de beschikbare ruimte? Wat is de gewenste beschermingsgraad? Welk bedieningsgemak wenst u? enz.)

Tuinpoorten

De tuinpoort is een licht model draaipoort dat meestal wordt gecombineerd met gaashekwerk. Deze poort heeft een wat lagere beschermingsgraad. Hij is voorzien van een cilinderslot en prima geschikt om bijvoorbeeld huisdieren of spelende kinderen op uw eigen terrein te houden.

Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten en kunnen worden voorzien van coating in diverse kleuren.

Foto’s

Enkele/dubbele Draaipoorten

Deze draaipoorten bestaan uit een stalen kader waarin spijlen of een dubbelstaafmat wordt gelast. Ze zijn leverbaar in enkel- of dubbelvleugelige uitvoering. De kaders worden voorzien van stalen scharnieren en aan bijbehorende poortpalen of muurscharnieren gemonteerd. Staanders, poortkader en vulling worden aangepast naarmate de poortbreedte / poorthoogte toeneemt. Dit type draaipoort biedt een hogere beschermingsgraad.

Draaipoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten en kunnen worden voorzien van coating in alle RAL-kleuren.

Foto’s

Sierpoorten

Sierpoorten zijn industriële draai- of schuifpoorten die door toepassing van afwijkende spijlen, ringen, speerpunten e.d. een andere uitstraling krijgen dan de standaard poorten. Gekozen kan worden voor een landelijke uitstraling (ringen, speerpunten, rondingen in de liggers). Ook een strakke vorm zoals lamellenvulling behoort tot de mogelijkheden. Dit type poort wordt vaak in samenspraak met de klant ontwikkeld.

Sierpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten en kunnen worden voorzien van coating in alle RAL-kleuren.

Foto’s

Dichte poorten met houtbekleding of metalen beplating

Dit zijn draai- of schuifpoorten die door toepassing van afwijkende materialen (hout / beplating) een andere uitstraling krijgen dan de standaard poort. Horizontaal of verticaal kan 1- of 2-zijdig hout tegen de poortvleugel worden aangebracht. Er is keuze uit diverse soorten (hard-)hout. Ook kan metalen beplating worden bevestigd in de poortvleugel. De beplating kan worden voorzien van perforaties. Dit type poort wordt vaak in samenspraak met de klant ontwikkeld.

Dit type poort is verkrijgbaar in diverse maten en kunnen worden voorzien van coating in alle RAL-kleuren.

Foto’s

Schuifpoorten

Schuifpoorten zijn verkrijgbaar in diverse modellen. Het betreft poortvleugels die binnen geleidingsportalen parallel aan de buitenafrastering kunnen schuiven. Hierdoor heeft een schuifpoort relatief weinig gebruiksruimte nodig. Schuifpoorten worden geleverd in 3 soorten: vrijdragende poorten, schuifpoorten op rail en hangrail poorten. In buitensituaties worden hoofdzakelijk vrijdragende poorten toegepast. Dit zijn veelal aluminium poorten die al dan niet compleet automatisch bedienbaar worden geleverd. Bij grotere openingen (> 12 meter) worden schuifpoorten op rail toegepast. Deze lopen over een grondrail die onder het gehele loopvlak van de poortvleugel wordt aangebracht. Schuifpoorten aan bovenrail worden meestal inpandig toegepast als magazijnafsluitingen.

Alle schuifpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten en kunnen worden voorzien van coating in alle RAL-kleuren.

Foto’s